måndag 20 juni 2011

Inspelning, kapitel 4: Mera sång, mera färdigt.

I helgen blev det alltså dags för färdigställning av sångläggandet. Det blev också färdigt den här gången kan jag avslöja, så nu kan man nästan varva ner ett snäpp.
Givetvis var ju helgen även späckad med strul och jävelskap av det typiska slaget
Det är ju inte utan att man saknar dom gamla hederliga rullbanden när det dyker upp meddelanden på dataskärmen att hårddisken lagt ner verksamheten sådär lagom till absolut sista inspelningsdagen..
Allt löste sig dock tillslut och chansen finns fortfarande att världen kommer "förgyllas" av ett redigt Invasionalbum framöver.

Det strulade däremot tillräckligt för att det inte skulle hinnas med nån inspelning av sologitarr och sån skit.
Men det är ju i dom situationerna man inte alls saknar dom gamla hederliga rullbanden utan nu kan jag helt enkelt sätta mig i hemmets lugna vrå och spela in den skiten när fan och hur fan jag vill, så sköter det där "internet" resten.

Vi klämde även in en inspelning av "berättardelen" av det som kommer bli introt till själva skivan. Jag kan redan nu avslöja att det är tänkt att va ett typiskt intro i samma stil som var praxis i nära nog alla post-apokalyptiska filmer från 80-talet (har du sett en, har du hört ett) och det var även precis vad det blev kan jag nöjt meddela.
Till bakrundsmusik o.s.v valde jag att vända mig till min gamle vapendragare sen länge tillbaks Henrik Sollien (vilket även visade sig va ett smart drag) som komponerade och spelade in den biten i förväg efter enkla och korta direktiv men med ett precist resultat.
Berättarbiten var även den ett enkelt val när man väl funderade på vilken typ av röst som skulle krävas, så jag tog och ringde in ett lite mer celebert samarbete till den biten.


 Mannen med avgrundsrösten, Robert Fjällsby (aka Rob Coffinshaker)


Minen som avslöjar att tagningen strax innan lät skit.
(Meeeer gruuus!!)


Så ska en tracksheet se ut, nedklottrad och nästan fullständig!


Jag tar och återkommer snart igen när det blir dags för sologitarr och den skiten. Har även börjat spåna på ideer till omslaget och har nog en rätt tuff grej på gång. Så håll ögonen öppna!

So long! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar